Linkuri accesibilitate

Varşovia: conferinţă OSCE pe tema drepturilor omului


La Varşovia, Organizaţia de Securitate şi Cooperare în Europa a început o conferinţă pe tema drepturilor omului, ce se va desfăşura timp de două săptămîni. Conferinţa este organizată sub auspiciile Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului, cu participarea a peste 500 de experţi internaţionali, reprezentanţi ai guvernelor şi militanţi pentru drepturile omului.

In program se află între altele ceea ce au fost definite drept probleme ale "dimensiunii umane" în Asia Centrală, în Balcani şi în multe alte părţi ale Europei.

Vorbind la dechiderea Conferinţei, preşedintele în exerciţiu al OSCE, Japp de Hoop Scheffer, ministrul de externe al Olandei, a cerut statelor participante să-şi pună în practică angajamentele luate pe planul respectării drepturilor omului şi a insistat asupra "uriaşelor probleme care confruntă comunităţile Roma şi Sinti din Europa".

Diplomatul a spus, între altele,"trebuie să lucrăm din greu pentru a le restaura locul de drept în societăţile europe, iar guvernele trebuie să-şi asume în mod serios responsabilităţile".

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG