Linkuri accesibilitate

Tulburări la Basra, Bagdad şi Hilla


În oraşul Basra din sudul Irakului au continuat ciocnirile dintre forţele anglo-americane şi sute de foşti soldaţi ai armatei lui Saddam Hussein care cer compensaţii pentru că şi-au pierdut slujbele. Militarii britanici au fost nevoişi să tragă cu gloanţe de cauciuc pentru a dispersa mulţimea de irakieni care aruncau cu pietre.

Protestatarii s-au adunat din nou la Basra azi dimineaţă, după ce ieri un militar britanic a împuşcat mortal un irakian înarmat, în timpul ciocniriilor cu foşti soldaţi care se adunaseră să primească restanţele salariale după concedierea lor în urma desfiinţării armatei irakiene.

Incidente similare s-au petrecut azi pentru a doua zi consecutiv şi la centrele de plăţi din Bagdad şi Hilla, unde fiecare fost soldat irakian trebuie să primască 40 de dolari compensaţie. Potrivit administraţiei interimare a Irakului, protestele au fost generate de zvonurile lansate de sprijinitori ai lui Saddam Hussein potrivit cărora nu ar exista fonduri suficiente pentru ca fiecare fost soldat irakian să-şi primească banii.
XS
SM
MD
LG