Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Nici o grupare nu şi-a asumat responsabilitatea pentru atacul terorist care a avut loc într-un restaurant aglomerat din portul israelian Haifa. Un consilier al premierului israelian Ariel Sharon a declarat că autoritatea palestiniană este responsabilă pentru atentat, din cauză că nu a reuşit să desfiinţeze grupările militante.

Autoritatea Palestiniană a negat că are vreo responsabilitate şi a condamnat atacul. Premierul desemnat palestinian Ahmed Qurei a cerut oprirea tuturor atacurilor împotriva civililor, spunînd că aceste atacuri păgubesc interesul naţional al palestinienilor.

Principalul negociator palestinian Saeb Erekat a cerut intervenţia de urgenţă a comunităţii internaţionale pentru a preveni escaladarea violenţelor. Saeb Erekat: „Condamnăm acest atac şi cerem americanilor şi cvarterului pentru Orientul Apropiat să înceapă un proces de de-escaladare şi să menţină planul de pace în stare de funcţionare”.

În trecut, Israelul a ripostat dur la astfel de atentate. Ministrul israelian al sănătăţii Dany Naveh a declarat că Israelul ar trebui să-şi ducă la îndeplinire ameinţarea de a-l înlătura pe Yasser Arafat.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG