Linkuri accesibilitate

Putin pledează pentru respectarea contractelor economice antebelice


Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, adresîndu-se la Moscova, sesiunii Forumului Economic Mondial, s-a pronunţat pentru adoptarea rapidă a noii rezoluţii ONU asupra Irakului.

După spusele lui: "Nu sîntem satisfăcuţi de proiectul de rezoluţie propus de partenerii noştri americani, dar constatăm voinţa lor de a se ajunge la un compromis" - a spus Putin, care a cerut, pe de altă parte, autorităţilor coaliţiei din Irak să respecte contractele economice semnate de Bagdad înainte de război.

Ele "pot şi trebuie să fie folosite pentru reconstrucţia ţării", a afirmat Putin după opinia căruia "partenerii noştri, inclusiv cei americani, înţeleg acest lucru şi vor să amelioreze situaţia cît mai repede. Trebuie să fim atenţi cum procedăm pentru a evita apariţia unui vacuum de putere, dar rolul comunităţii internaţionale trebuie consolidat".

La Paris, purtătorul de cuvînt al ministerului de externe a declarat că în opinia Franţei, proiectul de rezoluţie "nu include schimbarea de abordare în favoarea căreia pledăm."

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG