Linkuri accesibilitate

Social liberalii se alătură acţiunii de pichetare lansate de creştin democraţi


Partidul Social Liberal din Republica Moldova s-a alăturat opoziţiei parlamentare creştin-democrate care pichetează a cincea zi consecutiv Ambasada Federaţiei Ruse.

Demonstranţii cer Moscovei să-şi respecte angajamentele internaţionale şi să retragă trupele şi armamentul rus din regiunea transnistreană până la sfărşitul anului.

În jur de 50 de reprezentanţi ai Partidului Social Liberal au pichetat şi clădirea guvernului de la Chişinău, cerându-i să condamne tergiversarea de către Rusia a procesului de retragere.

Şeful misiunii din Republica Moldova a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, William Hill a declarat joi că Rusiei îi va fi dificil să respecte angajamentele asumate la reuniunea OSCE de la Porto de a se retrage până la sfârşitul anului 2003, din cauza tergiversării nejustificate a acestui proces.

„Îmi vine greu să numesc exact data şi ora începând cu care respectarea angajamentului internaţional va deveni imposibilă, din cauza volumului mare de armament”, a spus William Hill şi a adăugat că obligaţia de retragere completă va rămâne valabilă pentru Rusia chiar dacă va fi depăşit termenul stabilit la Porto.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG