Linkuri accesibilitate

În ciuda obiecţiilor internaţionale, Israelul continuă să construiască "bariera de securitate"


Guvernul israelian a aprobat faza următoare a construcţiei controversatei bariere de securitate din Cisiordania. Postul de radio al armatei israeliene a relatat că traseul barierei va pătrunde, în unele locuri, adînc pe teritoriul palestinian, pentru a înconjura aşezări evreieşti, dar bariera va fi întreruptă pe cîteva porţiuni, pentru a se ţine seama de obiecţiile Statelor Unite. Nu s-a făcut nici un anunţ oficial cu privire la decizia Cabinetului.

Înaintea şedinţei de guvern, vicepremierul israelian Ehud Olmert a declarat că bariera le va fi „utilă” israelienilor: „Ceea ce încercăm să facem este, în primul rînd, să asigurăm securitatea celor care trăiesc acolo. Este ceva firesc şi evident nimeni nu poate veni cu obiecţii la adresa acestui scop. Bariera nu are ca scop crearea de dificultăţi pentru poporul palestinian. Ea va fi construită în aşa fel, încît să ne fie utilă nouă şi să nu le îngreuneze viaţa palestinienilor.”

Asupra Israelului exercită presiuni în problema barierei Naţiunile Unite, Statele Unite şi diferite organizaţii pentru apărarea drepturilor omului.
XS
SM
MD
LG