Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


- a informat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. La solicitarea părţii austriece, vor fi trimise date referitoare la românii şi străinii care tranzitează prin România, care au fost depistaţi săvîrşind infracţiuni pe teritoriul Austriei.

Va avea loc un schimb operativ de informaţii (în special pentru verificarea mijloacelor de transport, a voucherelor şi rezervărilor hoteliere). În acest sens, reprezentanţii Austriei vor face parte din Punctul de contact de la Oradea, care funcţionează de aproximativ un an, prin colaborarea poliţiilor de frontieră din România şi Franţa.

Trei poliţişti de frontieră români vor fi trimişi să lucreze în cele mai importante puncte de frontieră austriece. În plus, va fi realizată o ştampilă distinctă, ce va fi aplicată, la ieşirea din ţară, în paşapoartele tuturor cetăţenilor români care declară că merg în Spaţiul Schengen.

Şefii poliţiilor de frontieră din cele două ţări consideră necesară intensificarea activităţilor în cadrul trilateralei România-Ungaria-Austria, în special în lupta împotriva criminalităţii trans-frontaliere.

În cadrul trilateralei, va fi urgentată deschiderea Punctului Comun de Contact la Borş-Artand, cu extindere pînă la frontiera ungaro-austriacă, la punctul de frontieră Hegyeshalom-Nickelsdorf.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG