Linkuri accesibilitate

Federaţia Sanitas: conflict colectiv de muncă


Federaţia Sanitas a redeschis conflictul colectiv de muncă cu o grevă de avertisment de trei zile, considerînd că Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu au respectat prevederile acordului încheiat în luna iulie cu liderii sindicali.

Preşedintele Sanitas, Marius Petcu, este citat de agenţia Mediafax cu declaraţia că la greva de avertisment participă membri de sindicat din aproximativ 500 de unităţi medicale.

Sindicaliştii reproşează reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii şi ai CNAS faptul că nu au îndeplinit punctele din documentul semnat în data de 8 iulie, referitoare la acordarea drepturilor salariale (inclusiv sporurile), a premiului anual pentru 2002 (al 13-lea salariu), şi nici tichetele de masă şi plăţile compensatorii pentru salariaţii disponibilizaţi din sectorul sanitar.

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a decis că în perioada 1 - 3 octombrie va avea loc o grevă de avertisment fără întreruperea activităţii, la 13 octombrie va fi organizată o grevă de avertisment cu întreruperea activităţii, între orele 9:00 şi 11:00, în toate unităţile sanitare. De la data de 15 octombrie, ora 7:00, sindicaliştii Sanitas vor intra în grevă generală, în cazul nesoluţionării revendicărilor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG