Linkuri accesibilitate

PPCD continuă pichetarea ambasadei ruse de la Chişinău


Autorităţile municipale din Chişinău au avertizat opoziţia creştin-democrată că nu este în drept să picheteze Ambasada Federaţiei Ruse din Republica Moldova pe o perioadă mai mare de 15 zile.

Viceprimarul comunist al capitalei moldovene, Ala Mironic a declarat azi la o întrevedere cu liderii creştin-democraţi că Legea privind întrunirile publice interzice continuarea demonstraţiilor după expirarea acestui termen, în cazul în care ele nu sunt autorizate de autorităţile locale.

Pe de altă parte, vicepreşedintele Partidului Popular Creştin Democrat, Ştefan Secăreanu a declarat că această prevedere contravine Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului şi limitează dreptul la întrunire.

Pentru a doua zi consecutiv, în jur de 20 de membrii ai PPCD au pichetat astăzi Ambasada Federaţiei Ruse la Chişinău, cerând Moscovei să-şi respecte angajamentele internaţionale şi să-şi retragă trupele şi armamentul din Transnistria până la sfârşitul anului curent. Opoziţia creştin-democrată a anunţat că pichetarea va dura cel puţin o lună.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG