Linkuri accesibilitate

Marian Lupu: Chişinăul va negocia 2 variante ale unui nou program cu FMI-ul


Guvernul moldovean nu mizează pe credite externe în anul 2004, datoria externă scadentă va fi achitată însă în proporţie de 100% - a declarat Europei Libere ministrul moldovean al Economiei, Marian Lupu.

Datoria externă ce trebuie achitată în anul viitor se ridică la 80 de milioane de dolari şi ar urma să fie achitată prin îmbunătăţirea administrării fiscale şi reducerea cheltuielilor birocratice - a mai spus Marian Lupu.

După ce a eşuat în încercările de a debloca relaţiile cu Fondul Monetar Internaţional, Chişinăul va negocia două variante ale unui nou program cu FMI-ul, a spus ministrul moldovean al Economiei, unul care prevede reluarea finanţării în anul 2005, şi un altul care prevede continuarea relaţiilor cu organismele financiare internaţionale, însă renunţarea la creditele oferite de acestea.

Marian Lupu a declarat că o greşeală comună, atît FMI-ului cît şi Republicii Moldova, a fost iniţierea reformelor structurale după destrămarea URSS-ului cu utilizarea unor credite externe scumpe.
XS
SM
MD
LG