Linkuri accesibilitate

Simpatizanţi PPCD pichetează Ambasada Rusiei de la Chişinău


Câteva zeci de simpatizanţi ai opoziţiei creştin-democrate din Republica Moldova pichetează Ambasada Federaţiei Ruse de la Chişinău.

Protestatarii cer retragerea trupelor şi armamentului rusesc din regiunea transnistreană până la sfârşitul acestui an, aşa cum prevăd angajamentele asumate de Rusia în cadrul OSCE.

Ei poartă pancarte cu lozincile: „Afară armata de ocupaţie”, „Federalizarea nu va trece”, „Putin, încetează războiul împotriva Basarabiei”. Demonstraţia este supravegheată de poliţie.

Liderul Partidului Popular Creştin Democrat, Iurie Roşca a anunţat duminică la un miting în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău că Ambasada Federaţiei Ruse va fi pichetată zilnic timp de o lună. Diplomaţii ruşi acreditaţi în Republica Moldova nu au reacţionat deocamdată la protestele din faţa Ambasadei.

Misiunea OSCE de la Chişinău şi-a exprimat în urmă cu o săptămână la o reuniune de la Viena temerea că Rusia nu va reuşi să-şi retragă armamentul şi trupele din Transnistria până la sfârşitul anului, în cazul în care nu va accelera acest proces. Reprezentantul Statelor Unite ale Americii la OSCE, Douglas Davidson a declarat la Viena că Washington-ul este profund îngrijorat de lipsa de progres în retragerea trupelor ruseşti din estul Republicii Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG