Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


În cadrul audierii sale la Comisiile reunite de politică externă ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, Geoană a spus că în cazul în care România nu va obţine statutul de economie de piaţă funcţională, acest fapt nu va fi de natură să împiedice Comisia Europeană să propună Consiliului European de la Bruxelles includerea menţiunii exprese cu privire la intenţia Uniunii şi a Comisiei de a încheia negocierile cu România şi Bulgaria în 2004.

Geoană a amintit că argumentul principal al celor care susţin că România nu îndeplineşte încă statutul de economie de piaţă funcţională se referă la numărul insuficient de ani consecutivi de progres economic gradual, criteriu pe baza căruia Bulgaria a obţinut anul trecut acest calificativ.

În timp ce Bulgaria a avut parte de cinci ani de progres constant, semnalat de fiecare raport de ţară, România are deocamdată doar patru ani de dezvoltare economică începînd din 2000 şi continuînd cu ultimii trei ani care, susţine lui Geoană, au fost "spectaculos de buni". "La această oră lipseşte la inventar un an", a spus şeful diplomaţiei române.
XS
SM
MD
LG