Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


În acelaţi timp, Standard & Poor's şi-a păstrat ratingul 'B' pentru datoria pe termen scurt în valută şi în moneda naţională a Românie, menţinînd perspectiva la pozitiv.

Ridicara acestor ratinguri reflectă puternica competitivitate a economiei romîneşti - a declarat analistul de credit de la Standard & Poor's Helena Hessel, precizănd că restucturarea şi mondernizarea care au loc la ora actuală duc la o robustă şi continuă creştere în fruntea căreia stau exporturile şi investiţiile.

Într-un comunicat al Agenţiei Standard & Poor's ce spune că în ciuda unei creşteri economice slabe în Uniunea Europeană şi în ciuda secetei de la începutul acestui an, se aşteaptă ca România să aibă o creştere reală a Produsului Intern Brut de cel puţin 4.5% în 2003.

Baza industrială a fost modernizată, sistemul bancar a fost întărit recent, iar restructurarea sectorului energetic ineficient continuă, deşi într-un ritm lent. Acestea ar trebui să ducă la o creşetere robustă a PIB pe termen mediu şi să uşureze integrarea în Uniunea Europeană, cu aderarea aşteptată pentru 2007.

Standard & Poor's atrage atenţia că interesele de grup, autoritarismul şi corupţia pun încă riscuri, şi uneori subminează imanigea României printre investitorii străini. Aceste chestiuni umbresc de asemenea şi relaţiile României cu organizaţiile multilaterale.

În opinia agenţiei Standard & Poor's, perspectivele pentru o restructurare susţinută şi modernizare a economiei în următorii ani sînt bune, iar ratingurile ar putea fi ridicate în viitor dacă disciplina financiară şi reformele structurale continuă.
XS
SM
MD
LG