Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Statele Unite au avertizat că ar putea să nu sprijine rezoluţia, deoarece, după spusele ambasadorului american la ONU, John Negroponte, ea nu include „şi o fermă condamnare a terorismului."

Ministrul de externe al Franţei, Dominique de Villepin a declarat că va susţine rezoluţia cerînd Israelului să asigure securitatea lui Yaser Arafat. La Ierusalim, un purtător de cuvînt al premierului Sharon, a repetat că Israelul nu intenţionează să ia imediat măsuri împotriva lui Arafat, pe care l-a calificat drept "un obstacol în calea păcii".

Raanan Gissin a spus: "Nu avem intenţia de a-l asasina sau de a-l expulza pe dl. Arafat. Acestea sînt opţiuni; există o întreagă gamă de măsuri ce pot fi luate pentru a înlătura din calea păcii acest obstacol. De nenumărate ori, în trecut şi cum au indicat-o foarte clar evenimentele din ultimele două săptămîni, Arafat a fost un obstacol major“ -- a spus purtătorul de cuvînt israelian, la puţin timp după ce într-un interviu cu postul de radio Vocea Israelului, Jibril Rajub, consilier naţional pe probleme de securitate al lui Arafat, afirmase că palestinienii ar fi gata să anunţe o nouă încetare a focului, dacă israelienii vor proceda identic.
XS
SM
MD
LG