Linkuri accesibilitate

Reprezentantul OSCE pentru libertatea mijloacelor de informare critică autorităţile din Rusia, Belarus, Turcmenistan şi Uzbekistan


Freimut Duve, reprezentantul OSCE pentru libertatea mijloacelor de informare, a îndemnat insistent autorităţile din Rusia şi din alte foste republici sovietice să pună capăt abuzurilor şi persecuţiilor oficiale împotriva jurnaliştilor.

Într-un interviu acordat postului de radio Ekho Moskvy, Duve a criticat noua legislaţie rusă prin care s-au introdus restricţii însemnate asupra modului în care se poate relata despre alegerile parlamentare.

Reprezentantul OSCE a spus că guvernul preşedintelui turkmen Niyazov manipulează mijloacele de informare în acelaşi mod în care procedau naziştii şi că în Uzbekistan s-au înregistrat cazuri dramatice în care jurnalişti au fost torturaţi.

Freimut Duve a atras atenţia şi asupra represiunii practicate împotriva ziariştilor din Belarus -- ţară pe care oficialul OSCE ar fi trebuit să o viziteze luna acaesta, dar nu i s-a acordat viză de intrare.
XS
SM
MD
LG