Linkuri accesibilitate

A doua zi a vizitei în Ungaria a preşedintelui Iliescu


Vizita preşedintelui Ion Iliescu în Ungaria continuă cu o nouă rundă de discuţii cu preşedintele Ferencz Madl. Şeful statului român va avea de asemnea întîlniri cu premierul Peter Medgyessy şi cu preşedintele forului legislativ de la Budapesta, Katalin Sili.

Tot astăzi, Ion Iliescu va fi prezent la manifestările prilejuite de marcarea a 140 de ani de la înfiinţarea catedrei de Filologie Română, de la Universitatea Edveş Lorand şi se va întâlni, la Gyula, cu conducerea auto-guvernării românilor din Ungaria.

Citat de RRA, Iliescu afirmă că dialogurile avute în capitala Ungariei sunt rezultatul unei evoluţii pozitive a relaţiilor româno-ungare, evoluţie care a permis realizarea unui veritabil parteneriat între cele două ţări.

« Dincolo de deosebirile de păreri, în plan intern sau în relaţiile bilaterale, în probleme majore, cum este relaţia româno- maghiară interstatală, s-a realizat o comunitate de înţelegere şi acţiune, care a fost benefică » – a spus în prima zi a vizitei sale la Budapesta preşedintele Ion Iliescu.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG