Linkuri accesibilitate

Liga Arabă: proiect de rezoluţie ONU împotriva expulzării lui Arafat


Trimisul special al ONU în Orientul Mijlociu, Terje Roed-Larsen a avertizat că în această regiune vor avea loc noi vărsări de sînge, dacă noul plan de pace în conflictul israelo-palestinian nu este pus în aplicare cu rapiditate.

Roed-Larsen a sugerat că una din cele mai bune căi de progres în rezolvarea conflictului ar fi abandonarea de către Israel a aşezărilor evreieşti din teritoriile palestiniene şi oprirea atentatelor sinucigaşe puse la cale de palestinieni.

Diplomatul Naţiunilor Unite a precizat însă ar fi alarmist să se spună că acest proces ar fi în stare de colaps. Roed Larsen a făcut aceste declaraţii la începutul reuniunii Consiliului de Securitate care discută un proiect de rezoluţie iniţiat de Liga Arabă împotriva expulzării lui Arafat de către Israel.

Roed-Larsen a subliniat că Arafat este liderul palestinian ales democratic: „Domnul Arafat a fost ales democratic şi deci e liderul legitim al palestinienilor. El întrupează identitatea şi aspiraţiile naţionale ale palestinienilor. Şi e de parte de a fi irelevant”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG