Linkuri accesibilitate

Ministrul reintegrării de la Chişinău: blocarea legăturii telefonice cu Transnistria nu are substrat politic


Ministrul reintegrarii din Republica Moldova, Vasile Sova considera ca blocarea, acum 5 zile, a legaturii telefonice dintre localitatile de pe malul drept al Nistrului cu cele din regiunea transnistreana nu are substrat politic, ci tine de relatiile dintre agentii economici de la Chisinau si Tiraspol.

Intr-o declaratie facuta Europei Libere, Vasile Sova a spus ca acest fapt nu va afecta, cel putin deocamdata, procesul de negocieri politice dintre Chisinau si Tiraspol.

Reamintim ca deja de 5 zile locuitorii Republicii Moldova nu pot telefona celor din regiunea transnistreana, dupa ce operatorul de telefonie de la Tiraspol Interdnestrcom a blocat accesul in retelele telefonice transnistrene. Legatura telefonica inversa, dinspre Transnistria spre malul drept al Nistrului, nu a fost intrerupta.

Operatorul transnistrean de telefonie a declarat ca a blocat legatura telefonica drept raspuns la introducerea de catre autoritatile moldovene a unei noi numerotari telefonice si la instalarea, in apropierea Transnistriei, a unui emitator de televiziune digitala care ar bruia legatura telefonica asigurata de Interdnestrcom.

Ministerul Telecomunicatiilor de la Chisinau si intreprinderea de Stat Moldetelecom nu au anuntat deocamdata cand ar putea fi deblocat accesul locuitorilor de pe malul drept al Nistrului in retelele telefonice transnistrene.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG