Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Oficialul israelian a declarat la Radio Israel că problema care se pune este cum să scape Israleul de Arafat, explicînd că expulzarea este o opţiune, iar asasinarea lui altă opţiune.

Totuşi Ehud Olmert a precizat că asasinarea liderului palestinian nu ar fi o soluţie morală, ci una practică. Ministrul israelian al industriei şi comerţului este de părere că ambele opţiuni sînt legitime împotriva “celui care îi conduce pe criminali, împotriva celui mai mare terorist”.

Cabinetul Israelian a decis acum două zile să-l expluzeze pe Yasser Arafat declarînd că el este principalul obstacol în procesul de pace din Orientul Apropiat.

Consiliul de Securitate ONU a cerut Israelului să nu pună în practică decizia de principiu de a-l expulza pe preşedintele Autorităţii Palestiniene, Yasser Arafat. Consiliul a dat publicităţii un comunicat în care afirmă că expulzarea lui Arafat nu ar fi de nici un folos şi a cerut ambelor părţi să se abţină de la acţiuni pripite.

Secretarul general ONU, Kofi Annan a spus că expulzarea lui Yasser Arafat ar fi periculoasă şi contra productivă. Consiliul de Securitate se va reuni din nou luni.

Şi Statele Unite depun eforturi să convingă Israelul să renunţe la decizie. Secretarul de stat, Colin Powell i-a telefonat ministrului de externe israelian, Silvan Shalom şi i-a spus că expulzarea liderului palestinian nu va ajuta procesul de pace.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG