Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Ambasadorul britanic la ONU Emyr Jones Parry – care prezidează Consiliul de Securitate luna aceasta – a declarat că votul va însemna închiderea cazului Lockerbie – atentatul terorist împotriva unui avion de linie american deasupra Scoţiei, pentru care Libia şi-a asumat în cele din urmă responsabilitatea.

Marea Britanie şi Statele Unite au anunţat recent că Libia a îndeplinit toate condiţiile pentru ridicarea sancţiunilor, după ce autorităţile de la Tripoli au acceptat să plătească famiilor victimelor 10 milioane de dolari pentru fiecare din cei 270 de pasageri ucişi în atentat.

Anunţul Marii Britanii privind ridicarea sancţiunilor impuse Libiei nu a fost deocamdată comentat de Franţa, care a ameninţat că se va folosi de dreptul său de veto în Consiliul de Securitate, dacă familiile celor 170 de francezi aflaţi la bordul unui avion doborît într-un atentat tot de Libia nu primesc compensaţii similare.

Libia nu şi-a asumat niciodată responsabilitatea pentru atacul terorist care a avut loc deasupra Nigerului, dar în 1999 a acceptat să plătească 34 de milioane de dolari după ce Franţa a demonstrat că doi agenţi libieni se fac vinovaţi de acest atac.
XS
SM
MD
LG