Linkuri accesibilitate

Demonstraţii anti-americane la Kirkuk


Circa 500 de persoane au demonstrat în oraşul Kirkuk din nordul Irakului, cerînd eliberarea unui lider tribal arestat luna trecută de trupele americane sub suspiciunea de a fi autorul sabotajelor la conductele petroliere. Demonstranţii au solicitat, de asemenea, demiterea guvernatorului kurd al Kirkuk-ului şi noi alegeri.

În oraşul Basra din sudul Irakului, sediul principal al partidului şiit Al-Dawa a fost incendiat de două ori. La Bagdad circa 200 de foşti angajaţi de la palatul prezidenţial al luiSaddam Hussein, au demonstrat cerînd să li se plătească salariile. Eu s-au reunit în apropierea palatului care serveşte drept unul din centrele administraţiei americane, strigînd lozinci împotriva Statelor Unite şi aruncînd cu pietre în soldaţi.

În alte incidente, un soldat ucrainean, din forţa de stabilizare sub conducere poloneză, a fost ucis într-un accident de maşină, provocat de un irakian, în provincia Wasit. Tot astăzi un nou contingent britanic de 120 de militari a sosit în zona sudică a Irakului
XS
SM
MD
LG