Linkuri accesibilitate

Donald Rumsfeld la Kabul şi în provincia afgană Paktia


Ministrul american al apărării, Donald Rumsfeld şi-a exprimat încrederea în programul militar condus de Statele Unite şi menit să susţină reconstrucţia Afganistanului. Vorbind după discuţii purtate la Kabul cu preşedintele afgan Hamid Karzai, Rumsfeld a spus că vizita pe care a întreprins-o ceva mai devreme la aşa-numita "Echipă de reconstrucţie provincială" din sud-estul provinciei Paktia, a fost încurajatoare. Rumsfeld a spus că există speranţa ca programul să se extindă în alte cinci pînă la optzone din afara capitalei.

Vizita de o zi pe care Rumsfeld o efectuează în Afganistan, survine după o săptămînă de lupte grele între rămăşiţe ale regimului taliban şi forţele coaliţiei internaţionale. Karzai le-a declarat reporterilor că a fost încurajat de convorbirile cu ministrul american:

"El a venit cu un foarte bun mesaj din partea Washingtonului, acela al continuării sprijinului pentru Afganistan şi chiar al unor contribuţii suplimentare. Am discutat, spune Karzai, diverse pobleme bilaterale -- continuarea luptei împotriva terorismului, reconstrucţia Afganistanului, instrucţia unităţilor Armatei Naţionale.

Echipele de reconstrucţie provincială sînt compuse din militari americani care activează în cadrul unor proiecte de reconstrucţie a şcolilor, a resurselor de apă şi a autostrăzilor afgane. Programul a fost criticat de organizaţiile non-guvernamentale care afirmă că militarii americani le îngreunează activitatea.
XS
SM
MD
LG