Linkuri accesibilitate

Donald Rumsfeld: securitatea Irakului trebuie asigurată de irakieni


Ministrul american al apărării, Donald Rumsfeld a afirmat, in ultima zi a vizitei sale la Bagdad, că irakienii – şi nu forţele americane care au ocupat Irakul – sunt reponsabili pentru starea precară a securităţii din Irak.

Donald Rumsfeld: “Afirmaţia potrivit căreia nu ar fi responsabilitatea poporului irakian ci a altcuiva să asigure securitatea reprezintă o neînţelegere a situaţiei. Această ţară aparţine poporului irakian şi în ultimă instanţă poporul irakian va fi cel ce va asigura securitatea în această ţară”.

Rumsfeld i-a îndemnat totodată pe irakieni să ofere forţelor americane mai multe informaţii despre locul unde se ascund sabotorii şi teroriştii.

De asemenea, înainte de a părăsi Bagdadul, pentru Kuweit, ministrul american al apărării a repetat că Statele Unite nu intenţionează să trimită noi trupe în Irak.

În prezent, în Irak se află 130 de mii de militari americani. România se numără între primele 10 ţări, din totalul de aproape 40, ce participă cu trupe la asigurarea securităţii şi a reconstrucţiei Irakului.
XS
SM
MD
LG