Linkuri accesibilitate

Compania elveţiană SGS optimistă în ce priveşte începerea procedurii de inspectare a importurilor în Moldova


Compania elveţiană “Societe Generale de Surveillance”, SGS, desemnată să efectueze inspecţia mărfurilor înainte de a fi importate în Republica Moldova speră să obţină la începutul săptămînii viitoare un răspuns al guvernului de la Chişinău privind data iniţierii acestei proceduri de combatere a contrabandei.

Vicepreşedintele companiei, Victor Zemlicka a declarat astăzi, la finele unei vizite de două zile la Chişinău, că aştepta un răspuns mai clar de la Guvern în problema inspecţiei.

“Ministrul Economiei, Marian Lupu, m-a informat că Guvernul nu a finalizat procesul de reluare a inspecţiei din motive specifice şi temporare” - a mai spus Zemlicka. Potrivit lui, compania nu a fixat un termen după care să ceară despăgubiri de la executivul moldovean şi îşi va păstrea funcţional biroul de relaţii de la Chişinău.

Inspecţia mărfurilor înainte de expediţie a fost una dintre condiţiile FMI-ului pentru continuarea finanţării externe a Republicii Moldova. Chişinăul nu a realizat însă nicuna dintre condiţiile FMI, ratînd şi în acest an importante finanţări externe.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG