Linkuri accesibilitate

Ministrul de externe nipon cere Fenianului să renunţe la ambiţiile sale nucleare


Aflat într-o vizită la Kiev Ministrul de externe al Japoniei, Yoriko Kawaguchi le-a declarat reporterilor că în discuţiile cu omologul ei ucrainean s-a căzut de acord asupra necesităţii reducerii stocurilor de arme nucleare din lume şi asupra prevenirii proliferării nucleare.

Kawaguchi a repetat poziţia guvernului de la Tokio, potrivit căruia Coreea de Nord trebuie să renunţe la ambiţiile nucleare şi a precizat că nici Ucraina, nici Japonia nu pot accepta proiecte de dezvoltare sau achiziţionare de arme atomice din partea Fenianului. Exprimîndu-se pe aceiaşi temă, adjunctul ministrului de externe al Chinei a afirmat că politica Statelor Unite faţă de Coreea de Nord ar fi împiedicat progresele la convorbirile celor şase naţiuni desfăşurate săptămîna trecută. Diplomatul chinez a cerut Statelor Unite să-şi clarifice politica.

Tot astăzi, consilierul pe probleme de securitate naţională din Coreea de Sud a declarat că cele şase naţiuni ar trebui să-şi reglementeze poziţiile divergente. Ministrul de externe al Rusia a apreciat între timp că negocierile purtate timp de trei zile la Beijing nu au fost decît o primă rundă.
XS
SM
MD
LG