Linkuri accesibilitate

Comunicat al conducerii Universităţii Babeş-Bolyai: contra unei separări a facultăţilor pe criterii etnice


Conducerea Universităţii Babeş-Bolyai consideră că o separare a facultăţilor pe criterii etnice "va antrena distrugerea unei atmosfere de cooperare" şi va declanşa conflicte inutile pentru a împărţi clădiri, spaţii didactice, biblioteci, birouri sau laboratoare - se spune într-un comunicat al Biroului de Presă al Universităţii Babeş-Bolyai.

Reprezentanţii acestei instituţii de învăţămînt atrag atenţia că în nici o ţară europeană organizarea internă a unei universităţi nu este "obiect de tranzacţii politice ale momentului". "Nicăieri nu se face separarea facultăţilor pe limbi şi pe criterii etnice. Organizările universitare sînt peste tot obiectul unor analize profesionalizate, în care contează soluţiile ce sporesc performanţele ştiinţifice şi didactice” - se spune în comunicatul citat.

Preşedintele UDMR, Marko Bela a cerut vineri Partidului Social Democrat îndeplinirea prevederii din protocolul cu UDMR referitoare la înfiinţarea a două facultăţi maghiare în cadrul Universităţii Babeş Bolyai.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG