Linkuri accesibilitate

Senat: votul final la proiectul de revizuire a Constituţiei amînat pentru luni


Senatorii au decis ca votul final la proiectul de revizuire a Constituţiei să fie amînat pentru luni, avînd în vedere că parlamentarii PD şi PNL nu vor putea fi prezenţi la şedinţa programată iniţial pentru vineri, din cauza unor acţiuni de partid.

Liderul grupului parlamentar PD, Maria Petre a invocat imposibilitatea prezenţei la aceste dezbateri a senatorilor democraţi, care trebuie să ia parte la Conferinţa Naţională anuală a partidului, convocată în urmă cu un an.

Cînd s-a propus ca şedinţa plenului să se desfăşoare vineri după-amiază, liberalii au amintit de întrunirea Delegaţiei Permanente pentru acel interval orar.

Un alt argument pentru amînarea votului final la Constituţie a fost prezentat de liberalul Mircea Ionescu Quintus, care a arătat că, la capătul atîtor ore de dezbateri, membrii Comisiei constituţionale nu vor mai fi capabili să analizeze atît de multe amendamente din cauza oboselii.

În a doua parte a şedinţei de joi a Plenului, senatorii nu au mai acceptat nici unul dintre amendamentele respinse anterior de Comisia constituţională, care mai are de analizat aproximativ 12 texte, printre care cele referitoare la limitarea emiterii ordonanţelor de urgenţă, folosirea limbii materne în justiţie pentru minorităţile naţionale, separarea atribuţiilor celor două Camere.
XS
SM
MD
LG