Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Incidentul a avut loc după ce armata americana dăduse publicitatii un comunicat privind numarul victimelor: 138 de militarii americani au fost ucisi in Irak de la 1 mai, data la care preşedintele Statelor Unite George Bush declarase oficial incheierea operatiunilor militare. Numarul victimelor dupa 1 mai este acum egal cu cel al victimelor din cursul războiului.

In orasul KALIS, trupele americane continua misiunea indreptata impotriva unor grupări mafiote. Cel putin 20 de persoane suspecte au fost retinute.

Intre timp, ministerul apărării de la Varsovia a informat că trupele poloneze din Irak au fost atacate de două ori, in ultimele doua zile. Nimeni nu a fost ranit.

Trupele ucrainiene au fost deasemeni atacate. Militarii ucrainieni şi-au inceput astazi misiunea in Irak, in cadrul trupelor internationale.

Natiunile Unite au informat ca funeraliile diplomatului ONU Sergio Vieira de Mello vor avea loc joi la Geneva. De Mello era seful misiunii ONU la Bagdad si a murit in urma atentatului de sptamina trecuta impotriva misiunii ONU, atentat in care şi-au mai pierdut viata alte 23 de persoane.
XS
SM
MD
LG