Linkuri accesibilitate

Grad inadmisibil de poluare a Bucurestiului


Gradul de poluare a aerului din Bucureşti depăşeşte valorile admise, principalele probleme fiind determinate de salubrizarea defectuoasă a oraşului şi traficul auto intens.

Constatarea este cuprinsă într-un raport al Ministerului Agriculturii, Pădurilor, Apelor şi Mediului (MAPAM) şi al Gărzii Naţionale.

Alte surse de poluare identificate de cele două instituţii sînt insuficienţa spaţiilor verzi şi dezvoltarea industrială a oraşului.

Pentru diminuarea polării în Bucureşti, documentul propune utilizarea de către Termoelectrica numai a combustibililor lichizi cu un conţinut redus de sulf şi retehnologizarea termocentralelor aparţinînd acestei societăţi.

Alte măsuri avansate de cele două instituţii vizează punerea în funcţiune, pînă în luna februarie 2004, a unui sistem de monitorizare a calităţii aerului din Bucureşti, realizarea unor controale lunare de către Garda Naţională de Mediu la toţi agenţii economici a căror activitate are un impact semnificativ asupra mediului şi reglementarea circulaţiei vehiculelor grele.
XS
SM
MD
LG