Linkuri accesibilitate

Posibilitatea opririi unui reactor al centralei de la Cernavoda


Unitatea 1 a Centralei Nuclearo-electrice de la Cernavodă va funcţiona la parametri normali pînă la 31 august, iar după aceea, dacă nivelul Dunării va scădea foarte mult, reactorul va fi oprit, a declarat Andrei Grigorescu, secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului, citat de Mediafax.

Atît directorul general al CNE Cernavodă, Ioan Rotaru, cît şi secretarul de stat Andrei Grigorescu au precizat că situaţia actuală a unităţii 1 de la Cernavodă nu este critică din punct de vedere al asigurării debitelor normale şi al răcirii reactorului. Specialiştii au asigurat populaţia că, din punct de vedere al siguranţei naţionale, nu există nici un fel de probleme şi că, în cazul în care nivelul Dunării va scădea foarte mult, reactorul va fi oprit, iar furnizarea energiei electrice va fi făcută de centralele termoelectrice.

Repornirea unor termocentrale care funcţionează eficient doar iarna este singura soluţie realistă de suplimentare a producţiei de electricitate, în situaţia în care Centrala Nuclear-Electrică (CNE) de la Cernavodă va fi închisă, a declarat Jean Constantinescu, directorul general al Transelectrica.
XS
SM
MD
LG