Linkuri accesibilitate

Incursiune israeliana in orasele Nablus şi Jenin din Cisiordania


Armata israeliană a intrat azi noapte cu tancurile în oraşele Nablus şi Jenin din Cisiordania. Surse militare citate de agenţiile de presă precizează că este vorba despre operaţiunile curente de urmărire a militanţilor, măsuri care urmează atentatelor sinucigaşe. Cel mai recent atac palestinian a avut loc marţi la Ierusalim şi s-a soldat cu 18 morţi.

Martori oculari precizează că la Jenin au putut fi auzite focuri de armă şi explozii însă pînă la această oră nu sînt raportate confruntări directe sau victime. Israelul a aprobat o serie de măsuri de ordin militar ce vor fi îndrepătate împotriva grupărilor militante palestiniene. Un comunicat al guvernului condus de Ariel Sharon nu precizează însă precis care vor fi măsurile respective. Cabinetul israelian a avertizat executivul palestinian că nu poate fi vorba despre nici un pas în direcţia păcii dacă nu vor fi capturaţi cei care se află în spatele atentatelor anti-israeliene.

Autoritatea palestiniană şi-a exprimat din nou decizia de a susţine armistiţiul şi promite să aplice măsurile de sporire a securităţii promise de preşedintele Yasser Arafat şi de guvernul condus de Mahmoud Abbas.
XS
SM
MD
LG