Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


La faţa locului se află o echipă de reparaţii, iar incendiul e ţinut sub control. Vorbind în cadrul unei reuniuni la Bagdad a Consiliului pentru Coordonare Internaţională, Paul Bremer, administratorul civil al Irakului, a scos în evidenţă pierderile economice cu care se confruntă Irakul.

„Reconstrucţia economică a Irakului trebuie să aibă loc în contextul tranziţiei politice, a transformării politice. Irakul este astăzi sărac din cauza uimitor de proastei administrări a economiei irakiene de-a lungul ultimelor 4 decenii, şi din cauza costului imens pentru poporul irakian al sabotajului politic care continuă în această ţară, inclusiv acela de la conducta Kirkuk de acum 2 zile, care-i costă pe irakieni 7 milioane de dolari pe zi” - a declarat Paul Bremer.

Agenţiile internaţionale de presă relatează despre un alt incident care pare a fi tot rezultatul unui act de sabotaj: o importantă conductă de apă din nordul Bagdadul s-a spart inundînd străzile din împrejurimi şi lăsînd fără apă zeci de mii de oameni.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG