Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


care subminează sprijinul dat de Washington creării unui stat palestinian. William Burns: „Noi credem că pentru palestinieni este în mod special important să se asigure că există doar o singură autoritate care să menţină legea şi ordine, şi să-i oprească pe aceia care se angajează în acte de terorism şi violenţă, pentru că aceste acte sînt cele care mai mult ca orice subminează aspiraţiile legitime ale palestinienilor spre suveranitate şi spre statul independent viabil pe care îl merită şi a cărui existenţă preşedintele Bush este decis să o obţină”.

Asistentul secretarului de stat american a cerut totodată ambelor părţi să facă tot ce le stă în putinţă pentru a menţine viabil noul plan de pace pentru Orientul Mijlociu.

La rîndul său, Mahmoud Abbas a spus că situaţia de securitate a devenit dificilă, dar că raidurile pe care Israelul continuă să le facă în oraşele palestiniene au provocat atacurile militanţilor palestinieni.

Reamintim că ieri doi atentatori palestinieni sinucigaşi din Nablus au ucis doi israelieni în două atentate consecutive despre care s-a spus că au fost acte de răzbunare pentru un raid al armatei israeliene la Nablus în care au fost ucişi doi militanţi căutaţi de forţele israeliene.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG