Linkuri accesibilitate

Ameninţări cu greva a sindicatelor portuare


Sindicaliştii portuari au anunţat că vor declanşa acţiuni de protest şi că vor întrerupe lucrul în porturile în care lucrează muncitori afiliaţi Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare, dacă Guvernul nu va rezolva imediat problema încadrării în grupa I de muncă a lucrătorilor portuari.

Potrivit preşedintelui FNSP Petre Costel, fostul ministru al Muncii, Marian Sîrbu, le-a promis sindicaliştilor că pînă la 1 august lucrătorii portuari vor fi încadraţi în grupa I de muncă specială, promisiune care nu a fost însă respectată. Colegiul Naţional al liderilor FNSP a hotărît ca o sută de membri de sindicat să picheteze mîine, timp de trei ore, sediul Prefecturii Constanţa.

Dacă revendicările sindicale nu vor fi soluţionate, în 20 august muncitorii portuari afiliaţi la această federaţie vor opri lucrul timp de două ore, în toate punctele din ţară. Liderul FNSP afirmă că dacă nici după aceste acţiuni de protest nu vor obţine gradul I de muncă specială, membrii FNSP vor declanşa greva generală în toată ţara, la o săptămînă de la declanşarea grevei de avertisment.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG