Linkuri accesibilitate

ONU solicită 69 de milioane de dolari pentru ajutoare umanitare în Liberia


Naţiunile Unite cer potenţialelor state donatoare 69 de milioane de dolari pentru acordarea de asistenţă umanitară în Liberia. O sesiune specială pe această temă a avut loc la New York cu participarea reprezentanţilor din 50 de state, însă potrivit lui Carolyn McAskie, coordonator adjunct al programelor de urgenţă ale ONU nu se ştie în acest moment pe cîte tări donatoare se poate conta la ajutorarea populaţiei Liberiei.

O echipă de 7 experţi militari americani a sosit la Monrovia pentru a ajuta comandamentul nigerian al trupelor de menţinere a păcii în crearea condiţiilor pentru începerea distribuirii ajutoarelor umanitare.

Şeful administraţiei americane George W Bush declara cu o zi în urmă că aşteaptă în continuare plecarea din Liberia a preşedintelui Charles Taylor ca o condiţie pentru implicarea militarilor Statelor Unite în misiunea de menţinere a păcii din Liberia.

Taylor a promis că va demisiona la începutul săptămînii viitoare ca parte a unui acord menit să pună capăt războiului civil.
XS
SM
MD
LG