Linkuri accesibilitate

Preşedintele Iliescu pretinde că liderul PD Băsesc trebuie să-şi ceară scuze


Biroul de Presă al Administraţiei Prezidenţiale a difuzat astăzi un comunicat în legătură cu "Scrisoarea deschisă" adresată ieri preşedintelui Ion Iliescu de către preşedintele PD, Traian Băsescu. În comunicat se spune că preşedintele Ion Iliescu condamnă ferm “tonul injurios folosit, calomniile proferate la adresa instituţiilor statului şi la adresa sa de Traian Băsescu şi consideră că liderul PD încearcă să transforme problemele pe care le are cu Justiţia într-un scandal politic şi într-un pretext pentru răfuieli”.

Potrivuit comunicatului preşedintele Iliescu consideră că liderul PD ar trebui să îşi ceară scuze. Preşedintele PD, Traian Băsescu, a declarat că nu are de gînd să-i ceară scuze, public, preşedintelui Ion Iliescu pentru acuzaţiile aduse în scrisoarea deschisă şi i-a recomandat şefului statului să-şi ceară el scuze faţă de poporul român cităm, “pentru cei 13 ani în care l-a păcălit cu formule propagandistice bine învăţate înainte de 1989”.

În scrisoarea sa deschisă de luni, Băsescu îl acuza între altele pe preşedintele Iliescu că tolerează corupţia aliaţilor săi politici întimp ce încearcă să-i distrugă pe oponenţi invocînd lupta contra corupţiei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG