Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Arestarea lor se înscrie în campania dusă de forţele americane contra luptătorilor de gherilă din regiune. Coaliţia condusă de Statele Unite în Irak a avertizat pe de altă parte că se va răspunde prin forţă la orice manifestaţii violente. Lîngă sediul din Bagdad al Autorităţii Provizorii a Coaliţiei au fost lipite afişe, în care Coaliţia avertizează că protestele trebuie să fie paşnice şi că nu vor fi tolerate violenţe contra cetăţenilor, poliţiei irakiene sau forţelor coaliţiei.

Afişele apar după o săptămînă de proteste în faţa sediului Autorităţii Provizorii, proteste organizate de o grupare care îşi spune Uniunea Şomerilor. Grupul cere locuri de muncă sau sprijin financiar din partea coaliţiei.

O înaltă oficialitate a Naţiunilor Unite a declarat că Irakul va trebui să obţină 5 miliarde de dolari la întrunirea donatorilor programată în luna octombrie, numai pentru menţinerea în funcţiune a servicilor de bază. Coordonatorul ONU pentru chestiuni umanitare în Irak, Ramiro Lopez da Silva a spus că pentru menţinerea în funcţiune a serviciilor şi instituţiilor din ţară sînt necesare 20 de miliarde de dolari, iar veniturile Irakului se ridică la doar 15 miliarde.
XS
SM
MD
LG