Linkuri accesibilitate

Atentatul de la Mozdoc: cel puţin 40 de morţi


Ministrul rus al Apărării, Serghei Ivanov a sosit în oraşul Mozdok din Osetia de Nord, pentru a declanşa investigaţia privind atentatul cu explozivi comis ieri împotriva spitalului militar din localitate. Serghei Ivanov a început prin a-l demite pe comandantul garnizoanei Mozdok. De asemenea, el a dispus anchetarea directorului spitalului.

Ministrul Apărării, care a fost trimis la Mozdok de preşedintele Vladimir Putin, a spus că explozia a fost un atac terorist şi că ea a fost rezultatul unor măsuri de securitate laxe. Potrivit relatărilor, explozia s-a soldat cu cel puţin 40 de morţi şi zeci de răniţi – unii în stare foarte gravă.

Potrivit autorităţilor ruse, un bărbat neidentificat a pătruns la volanul unui camion încărcat cu o tonă de explozivi pe poarta spitalului - o clădire cu patru nivele. Oraşul Mozdok este situat la zece kilometri de graniţa cu republica separatistă Cecenia. La Mozdok se găseşte principalul compandament al forţelor ruse care luptă în Cecenia. Nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea pentru atentatul de ieri

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG