Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


iar disponibilizaţii vor beneficia de masuri compensatorii. De asemenea, de la 1 septembrie se vor majora şi tarifele la gazele naturale. La încheierea analizei realizate de experţii FMI, premierul Adrian Năstase a declarat că România ar putea finaliza în această toamnă primul acord stand-by cu Fondul Monetar Internaţional.

Şeful executivului de la Bucureşti a exprimat de asemenea intenţia de a discuta cu FMI o nouă formă de colaborare pentru anul viitor. Negociatorul FMI pentru România, Neven Mates a vorbit, la rîndul său, despre necesitatea de a se aduce corecţii în privinţa deficitului de cont curent.

Într-o altă declaraţie, negociatorul şef Neven Mateş s-a declarat satisfăcut de strategia de privatizare a Societăţii Naţionale Petrom: “Noi ne bazăm pe evaluarea Băncii Mondiale şi înţeleg că ei au transmis anumite comentarii pe care guvernul şi le-a însuşit, comentarii al căror sens este că nu trebuie să se grăbească prea mult lucrurile cu privatizarea Petrom. Noi suntem foarte încîntaţi de această decizie”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG