Linkuri accesibilitate

Armata israeliană deschide focul în cursul unei acţiuni de protest în Cisiordania


Soldaţii israelieni au rănit cu focuri de armă cinci activişti străini în cursul unei acţiuni de protest în nordul Cisiordaniei contra unui zid de securitate ridicat de israelieni.

Soldaţii israelieni au făcut uz de gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc şi gloanţe de luptă, pentru a împrăştia grupul de 300 de protestatari. O persoană a fost rănită grav. Potrivit relatărilor, armata a deschis focul cînd protestatarii au încercat să dărîme o porţiune din zid.

Autorităţile israeliene spun că zidul de securitate este necesar pentru a împiedica infiltrările militanţilor din Cisiordania, iar chestiunea se va afla probabil şi pe agenda întîlnirii premierului israelian Ariel Sharon cu preşedintele Bush la Washington.

Bush a apreciat recent că zidul reprezintă o problemă în procesul de pace din Orientul Apropiat. Vizita la Washington a premierului Sharon, a cărei temă principală va fi planul de pace, coincide cu declaraţii ale oficialităţilor israeliene potrivit cărora 540 de deţinuţi palestinieni vor fi eliberaţi în următoarele zile.
XS
SM
MD
LG