Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


De asemenea, el a precizat că nu a fost primit pînă acum la MAE român vreun protest din partea reprezentanţei diplomatice a Israelului la Bucureşti.

Potrivit agenţiilor internaţionale de presă, un purtător de cuvînt israelian a declarat sîmbătă că ambasadorul României în Israel a fost convocat vineri, la Ministerul israelian de Externe, în urma declaraţiei preşedintelui Iliescu privind Holocaustul din interviul acordat cotidianului Haaretz.

Ambasadoarea României a fost primită de directorul general adjunct pentru Europa Centrală şi Eurasia, David Peleg, care a "indicat faptul că Israelul consideră grave declaraţiile preşedintelui român privind Holocaustul şi solicită clarificări pentru a afla dacă poziţia preşedintelui român este cea a guvernului de la Bucureşti".

"Israelul aşteaptă ca guvernul român să îşi clarifice rapid poziţia în această problemă. Ambasadorul israelian în România a fost însărcinat să prezinte guvernului român protestul Israelului", a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului Israelian de externe.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG