Linkuri accesibilitate

Ministrul moldovean al sănătăţii: experimentul asigurării obligatorii la Hînceşti - un succes


Ministrul Sănătăţii din Republica Moldova, Andrei Gherman consideră că implementarea în raionul Hânceşti a asigurărilor medicale obligatorii se desfăşoară cu succes, astfel încât acest sistem de prestare a serviciilor medicale va putea fi aplicat de la începutul anului viitor în întreaga republică. Andrei Gherman a facut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă, dedicată bilanţului activităţii ministerului în prima jumătate a anului curent.

Ministrul sănătăţii a spus că singura preocupare în vederea implementării de la începutul anului viitor a medicinii prin asigurări în republică este formarea rezervelor materiale ale instituţiilor medicale pentru primele luni de activitate.

Introducerea sistemului de asigurari medicale obligatorii în republică a fost amînată de 2 ori, pe motiv că sistemul de sănătate nu este suficient de pregătit. De la 1 iulie acest sistem a fost lansat cu titlu de experiment în raionul Hâncesti, urmând ca de la 1 ianuarie 2004 acelaşi mecanism să fie implementat în întreagă republică.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG