Linkuri accesibilitate

Bursa americană reacţionează pozitiv la ştirea morţii fiilor lui Saddam Hussein


Bursa americană a crescut, la fel ca dolarul american, în timp ce preţul petrolului a scăzut, pentru că investitorii şi brokerii văd în moartea fiilor lui Saddam Hussein motive de speranţă că Irakul se va stabiliza, ceea ce va scurta prezenţa Statelor Unite în Irak.

Chiar înainte ca moartea lui Qusay şi a lui Uday să fie confirmată, capitala irakiană Bagdad a fost scena manifestărilor de bucurie ale irakienilor, care au tras salve de Kalashnikov în aer.

La Washginon, congressmenii democraţii din opoziţie, au salutat vestea cu o satisfacţie reţinută, temperată de faptul că reinstaurarea ordinii în Irak şi reconstrucţia acestei ţări se derulează încă într-un ritm prea lent. „Este un progres" - a declarat senatorul Tedd Kennedy, adăugînd însă - "că e încă nevoie de o strategie generală, pentru că militarii americani sînt expuşi riscului în fiecare zi şi de acea ar trebui găsită o modalitate de a coopera cu ONU şi NATO, aşa cum s-a întîmplat în Bosnia şi în Kosovo, pentru a lua povara de pe umerii trupelor americane şi pentru a ajuta la construirea instituţiilor democratice în Irak”.
XS
SM
MD
LG