Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


El a luat astfel atitudine faţă de recentele declaraţii ale ministrul ungar Endre Juhasz referitoare la implicarea Ungariei în negocierile de aderare a României la Uniunea Europeană.

Vasile Puşcas a menţionat, într-un comunicat de presă, că, la Consiliul European de la Copenhaga, din decembrie 2002, statele care vor adera la Uniunii Europene în 2004, inclusiv Ungaria, au semnat declaraţia One Europe, care arată că: " actualele state membre şi cele care sunt în curs de aderare, îşi declară sprijinul deplin pentru procesul de extindere continuu, inclusiv şi ireversibil.

Negocierile cu România şi Bulgaria vor continua pe baza aceloraşi principii care au ghidat negocierile şi pînă acum. Rezultatele obţinute în negocieri nu vor fi puse în discuţie. În funcţie de viitoarele progrese în îndeplinirea criteriilor de aderare, obiectivul este de a primi Bulgaria şi România ca noi membri ai Uniunii Europene în 2007".

Cererea Ungariei de a fi implicată în negocierile de aderare a României la UE pune sub semnul întrebării principiile de negociere stabilite pentru acest val de extindere, din care face parte şi Ungaria" - a declarat Vasile Puşcaş.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG