Linkuri accesibilitate

Guvernul moldovean nu a îndeplinit condiţiile pentru deblocarea finanţării străine


Guvernul Republicii Moldova nu a reusit sa realizeze in termenul stabilit de Fondul Monetar International actiunile preliminare pentru a obtine deblocarea finantarii externe in luna septembrie. Printre conditiile FMI se numara implementarea, pana la 21 iulie, a inspectiei marfurilor inainte de a fi importate, anularea restrictiilor la export, deblocarea relatiilor cu Banca Mondiala si anularea monopolului la colectarea metalelor.

Ministrul adjunct al Economiei, Marian Lupu, a declarat intr-o conferinta de presa ca Republica Moldova va solicita mai mult timp pentru realizarea acestor conditii, precum si convocarea sedintei consiliului director al FMI la finele lunii septembrie.

Potrivit expertilor, Guvernul de la Chisinau nu va reusi sa realizeze bugetul de stat pentru anul curent fara finantare externa, iar lipsa acesteia va agrava situatia economica din Republica Moldova. Programul actual cu FMI expira in decembrie 2003, iar Chisinaul a valorificat doar mai putin de o treime din creditul aprobat in 1999, de 150 de milioane de dolari.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG