Linkuri accesibilitate

Fostul Ministrul britanic al Dezvoltării internaţionale critică guvernul Blair


Guvernul britanic continuă să fie ţinta criticilor, în legătură cu probabila sinucidere a unui consilier al Ministerului Apărării implicat în acuzaţiile potrivit cărora Guvernul a exagerat ameninţarea reprezentată de armele de distrugere în masă ale Irakului.

Clare Short, fost ministru al Dezvoltării Internaţionale în guvernul Blair, care a demisionat din cauza războiului din Irak, a acuzat guvernul că, atacînd BBC-ul, încearcă să distragă atenţia de la problema cheie şi anume cum a ajuns Marea Britanie să se implice în războiul din Irak.

Corporaţia Britanică de Radio şi Televiziune a confirmat ieri că David Kelly, consilierul Ministerului Apărării, a fost sursa principală a relatării în care s-a făcut afirmaţia că guvernul a exagerat pericolul reprezentat de Irak.



Premierul Tony Blair a cerut investigarea circumstanţelor morţii lui David Kelly printr-o anchetă judiciară independentă şi a promis că îşi va asuma personal responsabilitatea pentru orice ilegalitate comisă de guvernul său.

La Washington, politicieni din Partidul Democrat au continuat să-l critice pe preşedintele George Bush, căruia i-au cerut să îşi asume o parte din răspundere, în cadrul unei controverse asemănătoare celei din Marea Britanie, pe marginea acurateţei informaţiilor furnizate de serviciile secrete şi utilizate în perioada imediat premergătoare războiului împotriva Irakului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG