Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Într-un discurs rostit în congres înaintea întîlnirii cu George Bush, Tony Blair s-a declarat convins că istoria va ierta decizia Statelor Unite şi a Marii Britanii de a invada Irakul, chiar şi în cazul în care se vor dovedi false acuzaţiile despre deţinerea armelor de distrugere în masă de către regimul lui Saddam Hussein.

Tony Blair a promis în discursul rostit în faţa Congresului că angajamentul coaliţiei de a democratiza Irakul va fi îndeplinit. În acelaşi context şeful guvernului de la Londra a mai spus că victoria asupra terorismului internaţional nu va fi posibilă dacă nu se va ajunge la pace între israelieni şi palestinieni.

Blair a cerut tuturor ţărilor arabe să recunoască statul Israelian şi să pună capăt incitării la ură împotriva acestuia, dar a pledat în acelaşi timp pentru curmarea suferinţelor de care au parte civilii palestinieni nevinovaţi.

Într-o conferinţă de presă comună la Casa Albă, George Bush a afirmat între altele că atît timp cît va fi preşedinte nu va permite ca viaţa americanilor să fie pusă în pericol de voinţa unor inamici periculoşi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG