Linkuri accesibilitate

Procuratura rusă cercetează actele consorţiului de aluminiu RusAl


Informaţii parvenite de la Moscova anunţă că procurorii ruşi anchetează un posibil caz de fraudă al magnatului Oleg Deripaska, unul din proprietarii consorţiului de aluminiu RusAl.

Este cel de-al doilea magnat intrat în atenţia procuraturii în ultimele săptămîni, după Mihail Khodorkovsky, proprietarul companiei petroliere Yukos, implicat recent în campania pentru alegerile parlamentare din iarnă, ca sponsor al unor formaţiuni politice opuse Kremlinului.

Potrivit procuraturii ruse, compania lui Oleg Deripaska ar fi încălcat normele legale, în anul 2001, cu ocazia achiziţionării de acţiuni în mai multe companii privatizate.

Nu este foarte clar dacă motivaţiile ultimelor anchete sînt doar de natură politică, sau dacă administraţia Putin urmăreşte să anuleze treptat rezultatele procesului de privatizare din anii 1990, care a favorizat controlul economiei Rusiei de către aproximativ o duzină de magnaţi. Cu o zi în urmă, principalul consilier pe probleme economice al Kremlinului a afirmat că procesul de privatizare nu va fi revizuit.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG