Linkuri accesibilitate

Ministrul de externe afgan despre diferendul cu Pakistanul privind graniţa comună


Ministrul de externe al Afganistanului Abdullah Adbullah solicită Statelor Unite şi restului ţărilor occidentale un substanţial sprijin economic pentru ţara sa. Cu prilejul unei vizite pe care seful diplomaţiei de la Kabul a făcut-o la sediul din Washington al postului nostru de radio, Abdullah Abdullah a subliniat şi necesitatea unei noi implicări internaţionale care să menţină stabilitatea şi să confere un plus de credibilitate guvernului afgan.

În context, oficialul afgan a subliniat că guvernul din care face parte va rezista oricărei tentative a unor ţări vecine de a modifica graniţele ţării sale: “Vă asigur că afganii nu vor permite sub nici o formă ocupaţia nici măcar a unui metru din teritoriul lor naţional. Există tentative de acest fel, sînt raportate incursiuni cărora afganii le rezistă. Aceste tentative nu vor fi îngăduite sub nici o formă, ele contravin nevoii de stabilitate în Afganistan” – a afirmat la sediul din Washington al Europei Libere şeful diplomaţiei de la Kabul.

Zona de graniţă a Afganistanului unde au avut loc recent confruntările despre care vorbeşte Abdullah Abdullah nu a fost niciodată trasată exact. Săptămîna trecută, sute de afgani au devastat ambasada Pakistanului de la Kabul în semn de protest faţă de o serie de incursiuni puse pe seama pakistanezilor, dar pe care autorităţile de la Islamabad le contestă.

Tot săptămîna trecută, la Kandahar a avut loc un protest – paşnic de astă dată – în care afganii au cerut Pakistanului să-şi retragă trupele din zona de graniţă disputată de cele două ţări.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG