Linkuri accesibilitate

George Bush despre o eventuală implicare a Statelor Unite în Liberia


Eventuala desfăşurare de trupe americane în Liberia va fi de mică anvergură şi ea este condiţionată de plecarea din ţară a preşedintelui Charles Taylor.

Precizarea îi aparţine şefului Casei Albe care însă nu a anunţat nici luarea unei decizii definitive în privinţa implicării armatei americane în Liberia şi nici care ar fi misiunea şi statutul militarilor în eventualitatea trimiterii lor în această ţară afectată de război civil.

George Bush a vorbit despre acest subiect după convorbile avute cu secretarul general ONU Kofi Annan, care a cerut şefului Administraţiei de la Washington sprijin pentru rezolvarea crizei.

Bush a precizat doar că aşteaptă evaluările de natură militară şi umanitară pe care cele două echipe americane de experţi le fac acum la faţa locului.

“Cred că toată lumea întelege – orice tip de implicare am avea în Liberia va fi una redusă ca dimensiuni şi limitată în timp. Sarcina noastră ar putea fi aceea de a sprijini prezenţa trupele de menţinere a păcii ale statelor comunitării economice vest africane care ulterior ar urma să intre sub autoritatea ONU” - a precizat preşedintele Statelor Unite

Între timp, Pentagonul a anunţat trmiterea în cîteva ţări vecine Liberiei a unor aparate de zbor pentru situaţia în care echipele americane de evaluare vor trebui evacuate de urgenţă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG